L'experiència que hem anat adquirint durant aquests anys ha fet que la colla es consolidi i pugui oferir diferents tipus d'espectacles.

CORREFOC TRADICIONAL
Recorregut per carrers estrets, on el públic participa activament corrent i saltant amb els diables tot ballant al ritme dels nostres tabalers.


CERCAVILA INFERNAL
Passacarrers de foc i lluïment de la colla en què el públic és espectador. Es pot combinar amb altres tipus d'espectacles.


CERCAVILA INFANTIL
Els Banyetes de la Creu Alta també actuen amb foc en cercaviles diürns, pensats especialment per un públic infantil acompanyats pels seus tabalers.


RAVAL
Espectacle en un espai fix (plaça, carrer, camp...) amb foc abundant i constant.


TABALADES
Trobada de tabalers (estàtica o amb cercavila) per ambientar o anunciar diferents actes i festes.


DIABLES AL TEU GUST
Podem adaptar-nos a qualsevol altra activitat o proposta, com ara baixar d'un campanar fent ràpel! Tu tries, no és broma!

La Colla de Diables de la Creu Alta va néixer al barri de La Creu Alta de Sabadell (Vallès Occidental) l’any 1983, per celebrar el Correfoc de la seva Festa Major. Som una entitat sense ànim de lucre que promou la divulgació de la Cultura Popular Catalana a través del món del foc. En el seu inici va ser formada per un grup de joves que en aquelles èpoques s’encarregaven, entre d’altra gent, d’organitzar la Festa Major del barri. Veient com any rere any es convidaven colles de diables d’altres pobles i ciutats perquè oferissin el seu espectacle, van decidir formar la seva pròpia colla: els Diables de La Creu Alta.

L'any 1983 van aconseguir fer la seva primera actuació i des de llavors, la colla ha anat creixent i nodrint-se de cada membre que n’ha format i en forma part. L’any 2009, vam obrir una nova secció: els Banyetes, la colla infantil, que igual que la colla adulta, crema i omple de música els carrers del barri i d’allà on va. Aquests van començar sent els fills i filles dels diables i les diablesses que s’anaven fent grans, però la secció va anar creixent i ja en formen part famílies d’arreu del barri i ciutat.

Durant l’any ens podeu veure actuar a la Festa Major de La Creu Alta i a la Festa Major de Sabadell, les nostres dues sortides més importants. Però també ens podeu trobar a qualsevol indret de Catalunya i més enllà! No només organitzem actes de foc, som una colla molt activa i també preparem, participem i col·laborem amb altres activitats pel barri i la ciutat: tallers infantils, carnestoltes, Sant Jordi, calçotades, quintos, cercaviles i tabalades, vermuts, i molt més!

Seguiu-nos a les xarxes socials (@diablesdelacreualta) per saber quina una en portem de cap i estar al dia amb totes les nostres novetats.